Mehmet Erdoğan Logo

Portfolyo

Blog

Hakkımda

İletişim

Yenilik Güzeldir :) Aklımıza Kazınmış Logoların Yeni Halleri

Yenilik Güzeldir :) Aklımıza Kazınmış Logoların Yeni Halleri
BlogGrafik TasarımYenilik Güzeldir :) Aklımıza Kazınmış Logoların Yeni Halleri

Logo dünyası son bir kaç yıldır belki de en bereketli dönemlerini yaşıyor. Elbette bunda değişen görsel trendlerin, sadelik ve basitliğin ön plana çıkarak, çabuk algılanabilen ve akılda kalıcı işler ortaya çıkarma isteğinin büyük etkisi var.

Son dönemde değişen, gelişen logolara birlikte göz atalım isterim.

Instagram’ın yeni logosu tartışılıyor!

Kısa süre önce hem grafik dünyasında hem de sosyal medyada en çok ses getiren çalışma elbette Instagram’ın yeni logosu oldu. Kimse böyle bir çalışma beklemiyordu tabii, üstelik logo’nun bu aşamaya gelişi de şık bir video ile anlatılmıştı.

Ancak genel kanıya ben de hak veriyorum.

Hani yıl olmuş 2016 degrade mi kaldı diyesi geliyor insanın. Bu durum sosyal medya’da eğlenceli paylaşımların da oda noktası oldu tabi.

Bu arada Instagram sadece kendi asıl logosunu değil, diğer servislerinin logolarını da ana markası ile aynı stilde değiştirdi.

DC Comics’den yeni logo?

Güncel bir başka haberle devam edelim. DC’de bir kez daha logosunu yeniledi. Daha önce 2012’de yenilediği logosu aslında gayet keyifli olan kurum, yeni çıkaracağı çizgi romanlar ve eğlence şirketi algısına yönelik olarak bu yenilemeyi yaptığını söylese de, ne kadar gerekli ve acil olduğu da tartışılır. Kurum 2012’den önce de 2005’de logosunu değiştirmişti.

Bir tık büyütmek istediğin logoya dön bir bak istedim…

Bu çalışmayı sosyal medyada paylaşacak olsam, altına yazacağım laf bu olurdu kesin :)

Bir seyahat arama motoru olan dohop’taki değişim ne kadar samimi, şen şakrak olmuş siz de görün istedim. Bu topraklarda bu tip bir logo alternatifi ile patrona gitseniz, sonuç net olur: Kapının önünde bulursunuz kendinizi. Cesur, basit ve eğlenceli işlere alışmamız lazım artık.

Bir diğer başarılı çalışma da ReCode’dan geldi. Ben bu yenilemeye bayıldım. Tertemiz, şık ve kullanılabilir.

TNW’den büyük değişim!

Uzunca bir süre hep en beğendiğim logo sorulduğunda TNW logosunu vermiştim yanıt olarak. Ancak onlar da bambaşka bir yola gittiler yeni kimliklerinde. Bu değişimin altyapısı ve gerekliliği konusunda uzun uzun açıklamalar yapmışlar, ancak bunlara girmiyorum. Gitti gül gibi logo :(

Eventbrite sadelikten yana!

Eventbrite mevcut logosunu basitçe değiştirenlerden. Şirket Flat tasarım ilkelerinin iliklerimize kadar işlediği bugünlerde logosunda basit olmayı seçen bir başka marka oldu.

Google Play’de yenilik…

Logosunda düzeltmeye giden bir başka marka ise Google Play. Yeni stratejisi ile uyumlu düz renklerden oluşan logo, geçtiğimiz günlerde görücüye çıktı.

 

Flat Audi!

Audi logosunu flat trendine uyarlayan bir başka marka oldu. Otomobil firmalarının bir çoğu da bu değişime ayak uyduruyor aslında. O kromajlı, kabartılı ve metalik logolarından kurtularak sade ve minimalist bir anlayışın yolunu tutuyorlar. Bunu kısa süre önce Mini logosunda da görmüştük.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden şık hareket!

Türkiye’de bir çok eğitim kurumunun ihtiyacı olan değişimi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi farkederek logosunda bir yenilemeye gitmiş. Kesinlikle doğru ve eskisinden daha modern bir çalışma olmuş.

Yeni logo hakkındaki detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Webby Awards’dan minimalist anlayış.

Değişim furyasına katılan bir başka marka da, yakından tanıdığınız Webby Awards oldu. Onlar da temelinde sadelik ve minimalizmin egemen olduğu yeni bir düzenlemeye gittiler.

Genel olarak son dönemde logo dünyasındaki en önemli ve göze batan değişimleri sizler için derledim. Yakında bir spor logoları dosyası yayınlayacağım, eminim ilginizi çekecektir.

Bu arada siz de yorumlarınızla katkıda bulunursanız sevinirim :)

 

Kaynak: hasanyalcin.com

#yeni logo #yenilenmiş logo #logo tasarım #eski logolar
13 Temmuz 2018938

İçerik İle İlgili Yorum Yap


İlgili İçerikler

İncelemeler

En İyi Video Stok Siteleri
14 Ağustos 2018 876
En İyi Video Stok Siteleri

İncelemeler

Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?
28 Temmuz 2018 829
Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?

Grafik Tasarım

En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?
21 Temmuz 2018 941
En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?