Mehmet Erdoğan Logo

Portfolyo

Blog

Hakkımda

İletişim

Yeni Başlayanların Seo Konusunda Sıkça Yaptığı 8 Hata

Yeni Başlayanların Seo Konusunda Sıkça Yaptığı 8 Hata
BlogSeoYeni Başlayanların Seo Konusunda Sıkça Yaptığı 8 Hata

SEO hataları çok kolay yapılır. Özellikle bu işe yeni başlayanlar bu tür hatalara çok sık düşerler. SEO alanına yeni giriş yapmış biriysen bu hatalara karşı dikkatli olman gerekir.

Yeni işletmeler veya SEO acemileri sitelerini veya içeriklerini optimize etmeye çalışırken bu hatalarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu hataların neler olduğunu önceden bilirseniz onlardan kurtulma şansınızı yükseltmiş olursunuz. Bu sayede en iyi yöntemleri uygulamayı ve sitenizin görünürlüğünü artırmayı başarabilirsiniz.

1. SEO’ya Zamanında Başlamamak

İşletmeler hedef kitlelerin aradığı türden içerikler oluşturmak için çaba göstermektedirler. Ancak en iyi içerik söz konusu olsa bile bu içeriği hedef kitleniz ile buluşturmayı başaramıyorsanız büyük problem yaşayabilirsiniz.

SEO konusunda etkileşimli bir yaklaşım göstermek önemlidir. Oluşturduğunuz içeriğin görünmesi ve sürekliliği önemlidir. Arama sonuçlarında geri plana düşmüş olan içerikler başarınıza herhangi bir şekilde katkı sağlamayacaktır. Küçük işletmeler genellikle SEO stratejisi yerine içerik oluşturmaya vakit ayırırlar ancak bu ikisinin aynı anda yapılması gerekmektedir. SEO’ya başlamanın en iyi zamanı işletmeniz için başlangıç aşamasıdır.

2. Düşük Rekabete Sahip Anahtar Kelimeler Seçmemek

Yeni kurulmuş sitelerin yüksek rekabete sahip olan anahtar kelimeler için sıralamaya girmesi pek mümkün değildir. Bazı istisnalar elbette söz konusu olabilecektir. Özellikle SEO konusunda en iyi yöntemleri takip eden işletmeler sıralama elde etme konusunda çok fazla sorun yaşamamaktadırlar.

Maalesef yeni işletmeler doğrudan yüksek rekabet oranına sahip olan anahtar kelimeleri tercih ederek hata yapmaktadırlar. Bu tercihleri sonrasında çeşitli sonuçlar elde etmekte zorlandıkları için başarısız olduklarını düşünmektedirler.

Başlangıç için en iyi strateji düşük rekabete sahip anahtar kelimeleri seçmektir. Bunu yaparak sıralamalarda daha kolay bir biçimde yükselebilirsiniz. Böylece sitenin trafiğini ve itibarını yükseltmeyi başarabilirsiniz. Kısa süre içerisinde elde edeceğiniz başarılarla daha rekabetçi anahtar kelimelerde sıralama elde edebilirsiniz.

 

3. Hedef Kitleyi ve Arama Niyetini Anlamamak

SEO konusunda en sık düşülen hatalardan birisi onun algoritmayı aldatmaca olduğunu düşünmektir. Yapacağınız tek bir SEO çalışmasının asıl nedeni hedef kitleye kendinizi sevdirmekten başka bir şey değildir.

Arama motorlarına güzel gözükmek için uygulanacak tüm taktikleri ikinci planda tutmalısınız. Sizin amacınız arama yapanları ve arama motorlarını aynı anda memnun edebilmektedir. Burada temel kriter hedef kitlenin arama niyetini anlamaktır. İnsanlar arama yaparken neyi hedeflediğini bulmaya çalışmalısınız. Amaçları bazen bilgi almak bazen ise bir şeyler satın almak olabilecektir.

Sitenizdeki içeriklerin her birisi arama yapan kişinin amacına uygun olmalıdır. İçerikleri oluştururken yine hedef kitleyi ve arama motorlarını memnun etmeye çalışmalı ve karşılığında ödülünüzü almalısınız. Hedef kitleniz için iyi olan her şeyin algoritmalar için de iyi olacağını bilmelisiniz.

4. Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler Yerine Genel Anahtar Kelimeleri Hedeflemek

SEO’ya yeni başlayan kişiler genel ve basit arama terimlerine odaklanarak başlamak isterler. Bu doğru bir yaklaşım değildir çünkü uzun kuyruklu anahtar kelimeler ve diğer spesifik kelimeler çok daha avantajlıdır.

Birisi arama motoruna genel bir terim girdiğinde birçok farklı hesaplama devreye girmektedir. Bir konu hakkında temel bilgiler elde etmeye çalıştıklarında öğrenme evresinin başlangıcında olurlar. Diğer taraftan genel bir terim ile arama yapıp ticari sonuçlara göz atsalar bile henüz satın alım gerçekleştirmeye pek hazır değildirler.

Genel arama motorları oldukça rekabetçi anahtar kelimelerdir. Genel terimler için arama motoru sonuç sayfasında üst kısımda reklamlar yer alır ve organik sonuçlar alt kısımda kalmaktadır.

5. Sayfa Detaylarını Unutmak

SEO’ya yeni başlayan pek çok kişi için SEO’ya katkı sağlayacak ufak sayfa detaylarını göz ardı etmek söz konusu olabilmektedir. Sayfa başlıkları, meta açıklamalar, görsel dosya isimleri ve alt metinler bu detaylardan bazılarıdır. Bunlar çok çabuk unutulur çünkü içeriğin görünen kısmında yer almamaktadırlar.

Ancak bu elementlerin her birisi arama motorları için ve peşinde olduğunuz hedef kitle için önemlidir. Başlık etiketi, sayfa URL’si ve meta açıklamalar her sayfa için değerlidir. Arama motoru sonuç sayfasında yer alacak kısımları asla boş geçmemelisiniz. Bunlara ek olarak sosyal medyada paylaşılacak olan kısımlara dikkat etmelisiniz.

Sayfanın ön kısmında pek görünür olmasalar bile bu tür elementleri gözden geçirmek gerekmektedir. Özellikle meta açıklama göründüğü her noktada bir reklam niteliği taşıyabilmektedir. SEO’ya yeni başlayan kişiler bu alanı sürekli test ederek en iyi tıklanma oranını elde etmeye çalışmalıdırlar.

6. Anahtar Kelime Doldurmasına Başvurmak

Anahtar kelime doldurma yöntemi bir sayfaya aynı anahtar kelimeyi sürekli girmek anlamına gelmektedir. Bu yöntemle arama motorlarının dikkatini çekmek istenmektedir. Bu yöntemin artık eskide kaldığı ve kullanıcı deneyimi açısından sorunlu olduğu unutulmamalıdır.

SEO’ya yeni başlayan pek çok kişi anahtar kelime doldurma yöntemini sıralama elde etmek için kısa bir yol olarak görmektedir. Arama motorlarının algoritması bu tür yöntemleri yakalayıp cezalandırma konusunda artık oldukça iyidirler.

Hedef kitlenin arama niyetine hitap eden ve onları memnun eden yöntemler en iyi ve en başarılı SEO teknikleridir.

7. Dahili Linkleri İhmal Etmek

Sitenize birilerini getirdikten sonra onları sitenizde tutmaya çalışmanız gerekmektedir. Bu hem SEO hem işletme amacınız açısından önemlidir. Hedef kitleniz sitenizde yer alan diğer içeriklere kolayca erişim sağlayabilmelidir. Bu erişimleri olabildiğince mantıklı olacak şekilde planlamalısınız.

8. Sonuçları İncelememek

Son olarak SEO konusuna yeni başlayan kişilerin en büyük hatası yöntemleri uygulamak ama sonuçları gözden geçirmemektir. Hangi yöntemin etkili olup olmadığını görmek için elde edilen sonuçların incelenmesi gerekmektedir.

 

SEO tamamen verilere dayalı bir yaklaşımdır. Bu nedenle analiz araçlarında yer alan raporları düzenli olarak kontrol etmelisiniz.

 

Kaynak: ayhankaraman.com

#seo #seo çalışma hatası #seo hatası
15 Temmuz 2018798

İçerik İle İlgili Yorum Yap


İlgili İçerikler

İncelemeler

En İyi Video Stok Siteleri
14 Ağustos 2018 892
En İyi Video Stok Siteleri

İncelemeler

Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?
28 Temmuz 2018 845
Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?

Grafik Tasarım

En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?
21 Temmuz 2018 959
En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?