Mehmet Erdoğan Logo

Portfolyo

Blog

Hakkımda

İletişim

Web Siteniz İçin Seo Stratejiniz Hazır Mı?

Web Siteniz İçin Seo Stratejiniz Hazır Mı?
BlogSeoWeb Siteniz İçin Seo Stratejiniz Hazır Mı?

SEO, günümüz proje yatırımcılarının artık bütçe ayırdığı bir pazarlama stratejisi olduğunu söyleyebiliriz. Bundan belki 10 sene önce bir web sitesinin dahi önemi yokken, hızlı gelişen teknoloji sayesinde, hayatımıza giren arama motorlarına karşılık yapılan optimizasyonları konuşabilir olduk. Strateji konusuna gelmeden önce, SEO çalışması nasıl yapılır konusunu Seocu.com’un anlatımıyla paylaşalım.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

“Günümüzde en çok kullanılan arama motoru “Google” olduğu için SEO ve internet kurallarını belirleyen kuruluş da “Google” olmuştur. “Google”, aramalarda her zaman kaliteli ve popüler sitelere öncelik vermektedir. Kalite dediğimiz konu, site içi optimizasyonlar, popülerlik konusu da site dışı yapılan çalışmalar olarak değerlendirilmektedir. SEO çalışmasının aslında bir ön hazırlığı ve planlaması mevcuttur. Yapılacak doğru analizler doğrultusunda ilerleyen projeler her zaman başarıya ulaşabilmektedir.

Arama motorları, web sitelerine belirlenen kurallar dahilinde, kalite puanları vermektedir. Bu kalite puanları, sitemizin genelinde kullandığımız metin ve görsel içeriklerimiz, temiz ve hızlı kod yapısı, kullanıcı dostu ara yüz ve belli başlı arama motoru etiketleri ile sağlanmaktadır. Site içi optimizasyonunda temel amacımız, kaliteli ve kullanıcı yararı olduğumuzu arama motorlarına kanıtlamaktır.”

KAYNAK: https://www.seocu.com/nedir

Yukarıdaki başlıkta görüleceği üzere, çalışma başlangıcında bir planlama ve strateji olması gerekmektedir. Peki nedir bu SEO stratejisi?

Her web sitesinin kendine göre sektörel bir rekabeti vardır. Bunun yanında, bir web sitesinin yayın hayatı, önceki yapılan SEO çalışmaları, belirlenecek strateji içerisinde incelenmesi gerekmektedir. Bu adımları alt başlıklar halinde inceleyebiliriz.

Sektör Analizi ve Rekabeti

Sektörünüzde kullanılan anahtar kelimelerin aranma hacmini raporlamak ve anahtar kelimelerinizde ilk sıralarda olan web sitelerinin domain otoritelerini kontrol etmek, size biraz konu hakkında ipucu verecektir. Bu kontrolleri “ahrefs” ve “Google Keyword Planner” gibi araçlar ile yapabilirsiniz. Bu analiz, belirlenecek strateji için hayati önem taşımaktadır. Öyle ki rakiplerinizin durumunu bilmek, ne denli bir çalışma içerisinde olacağınızı anlamanıza neden olacaktır. Belki göreceğiniz rekabet neticesinde çok daha uzun vadeli bir bütçe ayırmanız gerektiği ortaya çıkabilir. Ya da çok daha kısa zamanda yatırımlarınızı kazanca çevirebileceğinizi görebilirsiniz.

Teknolojik Stratejiler

Biliyoruz ki teknolojiyi takip eden web siteleri genellikle başarılı olmaktadır. Bunun nedeni, yazılım alt yapısı iyi olan siteleri arama motorlarının daha iyi tarayabilmeleri ve kullanıcıların siteleri rahat dolaşabilmelerinden gelmektedir. Bu nedenle, stratejilerimiz içerisinde, yazılım alt yapımızın kalitesi, sitemizin hızı, mobil kullanılabilirliği gibi konuları unutmamalıyız.

 Google 2019 Yılı İçin Uyarıyor!

Google, 2019 yılını işaret ederek, teknik SEO’nun önemine dikkat çekti. Buna göre, site hızı ve mobil tasarım konuları ciddi bir sıralama faktörü olarak karşımıza çıkacak. Şuanda azda olsa zaman var diyebiliriz. Ama bize kalırsa şimdiden stratejilerinizi teknik SEO konularına yöneltmenizde fayda var. Örneğin, responsive tasarımlar yerine gerçek bir mobil tasarım ile kullanıcılarınıza ne kadar değer verdiğinizi Google’a gösterebilirsiniz. Ya da kullanıcılarınıza 3 saniyede açılan sayfalar sunarak, sitenizde kalma süresini artırabilirsiniz.

#google seo #seo #seo stratejisi #seo çalışması #web sitesi seo konusu
13 Temmuz 2018976

İçerik İle İlgili Yorum Yap


İlgili İçerikler

İncelemeler

En İyi Video Stok Siteleri
14 Ağustos 2018 893
En İyi Video Stok Siteleri

İncelemeler

Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?
28 Temmuz 2018 847
Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?

Grafik Tasarım

En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?
21 Temmuz 2018 960
En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?