Mehmet Erdoğan Logo

Portfolyo

Blog

Hakkımda

İletişim

En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?

En İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?
BlogGrafik TasarımEn İyi Stok Fotoğraf Web Siteleri Hangileridir ?

Teknolojinin gelişmesi ve dijital yayıncılığın popülerleşmesi ile birlikte, bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulmaya başlandı. Oluşturdukları içeriklerin kullanıcıya daha çok hitap etmesini isteyen yayıncılar, ajanslar, freelance çalışanlar, haber editörleri v.b, dertlerini stok fotoğraf siteleri yardımıyla çözüyorlar.

Stok fotoğraf kısaca; yaşanılan anı, durumu, fikri, mesajı, anlatan çeşitli lisanlar ile korunan hazır görsellerdir.

Ücretli Stok Fotoğraf Siteleri

Adobe Stock

ucretli-stok-fotograf-siteleri-adobe-stock
Adobe Stock, dünya çapında bir stok fotoğraf sitesidir. İçinde toplamda 90 milyondan fazla resim, grafik, video ve şablon bulundurmaktadır. Adobe programlarını kullananlar için, program içinden erişim desteği vardır.

Shutterstock

ucretli-stok-fotograf-siteleri-shutterstock
Dünya çapındaki en büyük kütüphaneye sahip stok fotoğraf sitesi olarak adlandırılabilir. Bunun nedeni ise kütüphanesinde 200 milyondan fazla stok fotoğraf bulunmasıdır. Shutterstock, fotoğrafların haricinde, video, müzik ve içerik olarak ta büyük bir kütüphaneye sahiptir.

Depositphotos

ucretli-stok-fotograf-siteleri-depositphotos
Shutterstock’a en büyük rakip stok fotoğraf sitesidir. Kütüphanesinde 75 milyondan fazla tok fotoğraf, grafik, vektör ve video bulundurmaktadır. Kullanıcılarına sunduğu kategoriler arasında daha geniş çaplı olanlar vardır. Örneğin; sadece sağlık kategorisinde 2 milyondan fazla fotoğraf vardır.

123RF

ucretli-stok-fotograf-siteleri-123rf
En geniş çaplı arama motoruna sahip olan stok fotoğraf sitesidir. Kütüphanesinde 103 milyondan fazla telif ücretsiz fotoğraf, vektör, görüntü ve ses bulundurmaktadır.

iStock

ucretli-stok-fotograf-siteleri-istock
Google’ın görsel aramalar için birlikte çalıştığı Getty Images şirketine ait stok fotoğraf sitesidir. Kütüphanesinde 50 milyondan fazla fotoğraf bulundurmaktadır.

 

Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

Freepik


Freepik,stok fotoğraf konusunda ismini duyurmuş bir sitedir. Fakat Freepik’in en büyük özelliği kütüphanesinde illustrasyonlar (çizimler), vektörler ve PSD gibi dosyalarda bulunmasıdır. Bu yüzden grafikerlerin ve grafikle uğraşanların en çok tercih ettiği sitedir. Ücretsiz içeriklerin yanında, premium içeriklerde yer almaktadır.

Pexels


Ücretsiz kategorisindeki en büyük kütüphaneye sahip stok fotoğraf sitesidir. Teknoloji dünyasından, tarım sektörüne kadar pek çok konuda yüksek çözünürlükte fotoğraf bulabilirsiniz.

Pixabay


Çok detaylı kategoriler olmasa da bir çok kategoride ücretsiz stok fotoğraf sunan bir diğer sitemiz ise Pixabay. Önemli avantajlarından biri, kullanıcısına istediği anahtar kelimelerde arama yaptırabiliyor olması. Medium boyuttaki görselleri üye olmadan indirebilirsiniz fakat XL boyuttaki görseller için üyelik gerekli.

Gratisography


Daha çok şen şakrak fotoğrafların bulunduğu Gratisograph her hafta kütüphanesine yeni fotoğraf ekleyerek, içeriğini büyütüyor. Site içerisinde arama yapamamamız en büyük eksikliklerinden.

Unsplash


Arayüz açısından hiç ilgi çekici olmayan site, içerik bakımında iş görecek derecede. Unsplash kütüphanesine her 10 günde bir 10 yeni fotoğraf ekleniyor. Burası da Gratisograph gibi her geçen gün büyümeye devam ediyor.

 

Daha fazla önemli içerik okumak için diğer yazılarıma bakabilirsiniz 

 

Kaynak: aramamotoru.com

#stok web siteleri #fotoğraf stok web siteleri
21 Temmuz 2018958

İçerik İle İlgili Yorum Yap


İlgili İçerikler

İncelemeler

En İyi Video Stok Siteleri
14 Ağustos 2018 892
En İyi Video Stok Siteleri

İncelemeler

Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?
28 Temmuz 2018 845
Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?